M-am saturat sa tot aud ca aveti nevoie de vitamine si de vitamina D numai in lunile care au pe litera ‘’r’’ in componenta numelui lor! Asa ca v-am tradus aici, de pe VitaminDWiki, site-ul in care sunt puse toate studiile despre vitamina D la zi, in total sunt 38 de motive, asa ca am sa impart articolul in 3 parti, aceasta fiind a doua parte!
Inainte de toate, va duceti si va faceti nivelul din sange de vitamina D si majoritatea dintre voi O SA FITI SOCATI DE CAT AVETI! SI VA DUCETI SI VA REPETATI TESTUL LA FIECARE 3-6 LUNI, SA VEDETI CAT CONSUMA ORGANISMUL VOSTRU, NIVELUL DE VITAMINA D TREBUIE SA FIE PESTE 40 NG/ML CONFORM VITAMIN D SOCIETY! Daca doriti sa cititi articolul in totalitate cu studiile lui, iata-l: https://vitamindwiki.com/Many%20reasons%20why%20vitamin... IATA MOTIVELE DE LA 11 LA 20: 11. Mai multe medicamente care consuma sau blocheaza vitamina D. Asta nu inseamna ca nu mai luati medicamente, ci ca va masurati nivelul de vitamina D la fiecare 3-6 luni ca sa vedeti cat va lipseste! Iata medicamentele care va pot scadea nivelul de vitamina D: • Antiepileptice, prednison, medicamente pentru SIDA, orlistat, questran, dilatin, fenobarbital, rifampina, steroizi, blocanti ai canalelor de calciu, colestiramina, ulei mineral, sunatoare. 12. Mai multe ferestre in locuintele noastre: razele UVA care trec prin ferestre pare sa diminue vitamina D (produsa de UVB care este blocata de ferestre). Din ce in ce mai mult spatiu de perete e dedicat ferestrelor din case, birouri si cladiri publice. 13. Consum crescut de sare care scade cofactorii esentiali de vitamina D: magneziu si calciu 14. Campurile magnetice puternice reduc nivelul de vitamina D. 15. PCB-urile (poluatii organici din corp sub forma de Bifenilii policlorurati) cresc sansele de deficienta cu 3% 16. Plasticul la femeile gravide a crescut riscul de deficienta cu 22% - sa nu va mirati ca avem plastic in corp, pentru ca avem destul. 17. Roundup (glifosat) scade vitamina D. 18. Ignifugii intarzie, de asemenea, activarea vitaminei D. Incepand cu 1980, s-au adaugat ignifugi la imbracamintea, saltelele si pernele din SUA. Ignifugii sunt substante care impiedica arderea materialelor textile. 19. Se consuma mult mai putin ficat de animal, organ care avea o cantitate foarte mare de vitamina D – cu atat mai bine ca se consuma mai putin, la cata toxicitate este in ficatul si rinichii animalelor. 20. Deficitul de fier este o cauza a deficitului de vitamina D – 40% dintre copii si 30 % dintre adulti au lipsa de fier. Cu drag si pentru o sanatate de 5 LILIANA SUCIU, Medic (Romania) si Naturopat (Canada) Co-Fondatoare Academia Din ce in ce mai bine Canada *Aceste informatii sunt furnizate numai in scop informativ, nu substitue sfatul medical profesionist si nu sunt destinate tratarii sau vindecarii oricarei boli. Va sfatuim sa va consultati medicul in ceea ce priveste toate problemele legate de sanatatea dumneavoastra si in special in ceea ce priveste existenta simptomelor care ar putea necesita diagnostic sau ingrijire medicala. Daca intrebi oamenii de ce le este mai tare frica de dementa sau de cancer, raspunsul este pentru majoritatea : de dementa…Si multi oameni imi spun : ‘’sa fiu eu sanatos la cap, ca atunci ma mai descurc cumva…’’
Sunt sute de studii care arata cat de multa inflamatie cronica avem in corp…si ea e CAUZA TUTUROR BOLILOR DEGENERATIVE… Prin urmare, cercetatorii au efectuat o revizuire sistematica si o meta-analiza a studiilor existente pentru a verifica daca un nivel crescut de markeri proinflamatori periferici ar putea fi asociat cu riscul de dementa. S-a efectuat o cautare in literatura a studiilor observationale indexate in bazele de date PubMed si PsycInfo. In studiile selectate au fost incluse cele care au avut cel putin un biomarker inflamator periferic si s-a facut asocierea acestuia cu riscul de dementa. Au fost identificate mai multe studii, combinand un total de 5.717 participanti, 746 de cazuri de dementa si 565 de cazuri de boala Alzheimer. UN NIVEL MAI RIDICAT DE PROTEINA C REACTIVA CRESTE RISCUL DE DEMENTA CU 45%! Iata de ce este atat de importanta o ALIMENTATIE ANTI-INFLAMATORIE! Cu drag si pentru o sanatate de 5 LILIANA SUCIU, Medic (Romania) si Naturopat (Canada) Co-Fondatoare Academia Din ce in ce mai bine Canada *Aceste informatii sunt furnizate numai in scop informativ, nu substitue sfatul medical profesionist si nu sunt destinate tratarii sau vindecarii oricarei boli. Va sfatuim sa va consultati medicul in ceea ce priveste toate problemele legate de sanatatea dumneavoastra si in special in ceea ce priveste existenta simptomelor care ar putea necesita diagnostic sau ingrijire medicala. Steatoza hepatica nealcoolica a ajuns sa fie una dintre bolile cu crestere exploziva in ultimii ani, atat la copii cat si la adulti.
Ceea ce este si mai grav, este ca foarte multi copii sufera si nici macar nu sunt diagnosticati, iar multi parinti nu inteleg ca FRUCTOZA din tot ce este dulce (prajituri, dulceata, patiserii, bauturi dulci carbogazoase etc) este CAUZA PRINCIPALA A BOLII. Nu vorbesc aici despre fructoza din fructele crude, neprocesate. Fructoza, spre deosebire de glucoza, nu e metabolizata in muschi, ci in ficat, prin urmare, excesul de fructoza e transformat in grasime cu aparitia bolii steatozice. Cand avem grasime la ficat (steatoza), automat se va produce si distrugerea celulelor hepatice. De aceea, pe analizele de sange va aparea cresterea enzimelor hepatice cum ar fi ALT (alanin aminotransferaza). Alimentatia cu indice glicemic scazut are un efect extraordinar, de aceea o promovam peste tot. Un studiu clinic deschis, randomizat, de 8 saptamani, pe adolescenti cu varste cuprinse intre 11 si 16 ani, cu steatoza hepatica nealcoolica diagnosticata pe baza analizelor, si cu dovezi de boala activa (steatoza hepatica> 10% si nivel de alanina aminotransferaza (ALT) > 45 U / L) randomizat 1: 1 la un grup de dieta de interventie sau grup de dieta obisnuita in 2 centre academice de cercetare clinica din SUA din august 2015 pana in iulie 2017. 40 de baieti adolescenti au fost repartizati aleatoriu fie in grupul de dieta de interventie, fie in grupul de dieta obisnuita (20 pe grup). Scaderea medie a steatozei hepatice de la momentul initial pana la saptamana 8 a fost semnificativ mai mare pentru grupul care a utilizat dieta cu nivel scazut de zahar. Scaderea medie a nivelului de alanina aminotransferaza (ALT) de la momentul initial pana la 8 saptamani a fost semnificativ mai mare pentru grupul de dieta de interventie. In acest studiu al adolescentilor cu steatoza hepatica nealcoolica, 8 saptamani de administrare a unei diete cu continut scazut de zahar liber comparativ cu dieta obisnuita au dus la o imbunatatire semnificativa a steatozei hepatice. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30667502/ De aceea va recomand cu atata drag, de ani de zile, alimentatia anti-inflamatorie cu indice glicemic scazut! Cu drag si pentru o sanatate de 5 LILIANA SUCIU, Medic (Romania) si Naturopat (Canada) Co-Fondatoare Academia Din ce in ce mai bine Canada *Aceste informatii sunt furnizate numai in scop informativ, nu substitue sfatul medical profesionist si nu sunt destinate tratarii sau vindecarii oricarei boli. Va sfatuim sa va consultati medicul in ceea ce priveste toate problemele legate de sanatatea dumneavoastra si in special in ceea ce priveste existenta simptomelor care ar putea necesita diagnostic sau ingrijire medicala. Din ce in ce mai multe studii arata legatura directa dintre glucoza si fructoza si cancer. De altfel se cunoaste foarte bine ca CELULELE CANCEROASE SUNT AVIDE DE ZAHAR.
Oamenii au ajuns sa consume o cantitate imensa de zahar ascuns in fiecare zi, sub forma de prajituri, patiserii, bauturi carbogazoase dulci, piza, spagheti, paste, etc., astfel incat in unele tari s-a ajuns la un consum de zahar anual de 70 de kilograme, iar Romania nu e departe deloc. Mult zahar duce la multa insulina, adica HIPERGLICEMIE + HIPERINSULINEMIE = INFLAMATIE CRONICA SI TEREN PERFECT PENTRU INSTALAREA CANCERULUI! In studiile preclinice ale liniilor celulare ale cancerului de colon, INSULINA se leaga de receptorul de insulina de pe suprafata celulei canceroase si stimuleaza proliferarea acesteia, adica MULTIPLICAREA, in timp ce REDUCE MOARTEA CELULELOR CANCEROASE. Imaginati-va ce este cand avem o cantitate imensa de insulina secretata in sange, ca urmare a cantitatii de glucoza care nu mai poate intra in muschi! Imaginati-va asta la prediabetici si diabetici care acum reprezinta 1 din 3 oameni! Va mai mirati ca 1 din 2 oameni fac cancer???? S-a efectuat un studiu prospectiv, observational, cu 1011 pacienti cu cancer de colon in stadiul III, care au raportat aportul alimentar in timpul si la 6 luni de la participarea la un studiu adjuvant de chimioterapie. S-a examinat influenta incarcarii glicemice, a indicelui glicemic, a fructozei si a aporturilor de carbohidrati asupra recurentei si mortalitatii cancerului. Sarcina glicemica dietetica mai mare si aportul total de carbohidrati (glucoza + fructoza) au fost semnificative statistic, asociate cu un risc crescut de recurenta (reaparitia tumorilor) si mortalitate la pacientii cu cancer de colon in stadiul III. Aceste descoperiri sustin rolul factorilor de echilibru energetic in progresia cancerului de colon si pot oferi oportunitati potentiale pentru imbunatatirea supravietuirii pacientului. J Natl Cancer Inst. 2012 Nov 21 ;104(22):1702-11. Epub 2012 Nov 7. PMID: 23136358 Si atunci nu ar fi mai simplu ca de acum sa adoptati o alimentatie bazata pe indice glicemic scazut si sa spuneti la revedere zahar si cure de slabit? Cu drag si pentru o sanatate de 5 LILIANA SUCIU, Medic (Romania) si Naturopat (Canada) Co-Fondatoare Academia Din ce in ce mai bine Canada *Aceste informatii sunt furnizate numai in scop informativ, nu substitue sfatul medical profesionist si nu sunt destinate tratarii sau vindecarii oricarei boli. Va sfatuim sa va consultati medicul in ceea ce priveste toate problemele legate de sanatatea dumneavoastra si in special in ceea ce priveste existenta simptomelor care ar putea necesita diagnostic sau ingrijire medicala. Buna ziua, v-am tradus din biblioteca realizata de doctorii de la Vitamin D Society cele 38 de motive pentru care nu avem destula vitamina D! DEFICITUL DE VITAMINA D E O PANDEMIE ACUM SI AR FI TREBUI DECLARATA DIN 2008! Nu aveti destula vitamina D, nu aveti o buna imunitate, o buna sanatate nervoasa si hormonala, etc!
PESTE 85% DINTRE OAMENI SUNT CARENTATI, FACETI-VA TESTUL! Iata ultimele 18 motive: 1. Mai putin magneziu in alimente si bauturi - Magneziul este necesar pentru a utiliza vitamina D (precum si pentru a construi oasele). Epidemia de deficit de magneziu este similara cu epidemia de vitamina D. Motive pentru care nivelul de magneziu din sange e redus: • Utilizarea ingrasamintelor artificiale rareori restabileste magneziul • Boabele rafinate si zaharul rafinat au foarte putin magneziu • Apa imbuteliata are de obicei eliminat o mare parte din magneziu • Floridarea apei blocheaza absorbtia magneziului 2. Mai multi seniori : • persoanele in varsta primesc de 4 ori mai putina vitamina D de la soare decat tinerii (au mai putin colesterol in piele) • mai multi oameni traiesc acum peste 50 de ani • seniori tind sa stea mai putin in aer liber ceea ce duce la un cerc vicios: nivelul de vitamina D scazut devine si mai scazut • De asemenea organismul persoanele in varsta pare ca nu poate sa activeze vitamina D (in ficat, rinichi, piele etc.) 3. Oamenii sufera din ce in ce mai multi de cataracta, deci evita lumina puternica si implicit statul la soare. 4. Imbracaminte excesiva (burka sau hainele de calugarita). 5. Mai ales daca traiesti si departe de ecuator sau eviti soarele fierbinte sau traiesti in regiuni cu multi nori (vreme predominant noroasa). 6. Aveti o afectiune care consuma vitamina D: • Chimioterapie - (fii atent, adaugand vitamina D poti creste impactul unor tratamente cu chimio, ar fi foarte benefic sa vorbiti cu doctoral dvs daca faceti chimio, in majoritatea cazurilor vitamina D e foarte benefica) • Suferiti de boli ale sistemului nervos cum ar fi depresia sau scleroza in placi, boli consumatoare de mari cantitati de vitamina D si cu rezultate foarte bune (vorbiti cu medicul dvs). 7. Aveti o afectiune care impiedica absorbtia nutrientilor in intestine: • Chirurgie bariatrica, cancer de colon, boala Chron, intestin iritabil, colita ulcerohemoragica, etc. • Intoleranta la gluten, fibroza chistica • Sindroame de malabsorbtie a grasimilor 8. Aveti o afectiune care impiedica conversia provitaminei D in vitamina D activa • Ciclul vicios la nivelul rinichilor • Infectia cu HIV previne conversia si este o mare consumatoare de vitamina D. 9. Aveti una sau mai multe dintre cele 6 gene care restrictioneaza cantitatea de vitamina D care ajunge la celule. Prezenta acestor gene : • Limiteaza cantitatea de vitamina D care este semi-activata de ficat sau tesuturi • Restrange cantitatea de vitamina D semi-activata care este transportata la rinichi pentru o activare completa - nevazuta de testul de sange • Limiteaza cantitatea de vitamina D care este activata de rinichi sau tesuturi - nu este vazuta de testul de sange • Distruge vitamina D inainte de a putea fi utilizata - nu este vazuta de testul de sange • Impiedica intrarea efectiva a vitaminei D in celule - Receptorul vitaminei D - care nu este vazut de testul de sange 10. Aveti o conditie care necesita mai multa vitamina D: • Sarcina - Aveti nevoie de multa vitamina D - inainte, in timpul si dupa sarcina • Oamenii cu piele inchisa sau care traiesc departe de ecuator sau evita soarele fierbinte 11. Chirurgie, traume, accidente – necesita mai multa vitamina D pentru repararea tesuturilor 12. Veganii 13. Motive de sanatate pentru a evita soarele (altul decat cancerul de piele) : piele deschisa la culoare care sufera foarte usor arsuri solare – in special blonzii si roscatii, etc. 14. Lucrati foarte mult in fata computerului sau schimb de noapte - vitamina D e redusa cu 8% 15. DDT-ul si alte pesticide din corpul nostru reduc vitamina D, probabil, cu 3 ng 16. Fumatul reduce calciul, ceea ce reduce vitamina D 17. Nasteri pe timpul iernii - cu 11% mai multe sanse ca adultii sa fie deficienti 18. Poluarea din aer (smogul) impiedica razele solare sa actioneze asa cum trebuie pe pielea noastra. https://vitamindwiki.com/Many+reasons+why+vitamin+D... Cu drag si pentru o sanatate de 5 LILIANA SUCIU, Medic (Romania) si Naturopat (Canada) Co-Fondatoare Academia Din ce in ce mai bine Canada *Aceste informatii sunt furnizate numai in scop informativ, nu substitue sfatul medical profesionist si nu sunt destinate tratarii sau vindecarii oricarei boli. Va sfatuim sa va consultati medicul in ceea ce priveste toate problemele legate de sanatatea dumneavoastra si in special in ceea ce priveste existenta simptomelor care ar putea necesita diagnostic sau ingrijire medicala. Astazi despre broccoli, mai précis de substanta extraordinara pe care o contine si anume SULFORAFANUL.
Este o substanta care de vreo 15 ani, uimeste cercetatorii cu efectele incredibile de benefice pe care le are contra cancerului. Si surpriza : cantitatea de sulforafan e de 10-100 de ori mai mare in germinatiile de 3 zile din semintele de broccoli decat in leguma matura. Asa ca, in acesta iarna, in casa, va faceti germinatii de broccoli! Sunt atat de usor de facut! Mai ales pe vremuri de genul asta, avem nevoie de un SISTEM IMUNITAR EFICACE! O mana de germinatii de broccoli pe o salata, ajuta foarte mult! Rezultatele sulforafanului (extractul din broccoli): • In 2011, un studiu oncologic a constatat ca sulforafanul a suprimat proliferarea si cresterea celulelor cancerului de san, ducand la moarte celulara sau apoptoza. Oncol Rep. 2011 Sep ;26(3):603-8. Epub 2011 May 20 • Un alt studiu promitator realizat in 2004 la Universitatea din Buffalo, a constatat ca sulforafanul inhiba cresterea celulelor cancerului mamar uman si „a indicat o utilizare potentiala a acestui compus ca agent chimioterapeutic in tratamentul cancerului”. Exp Biol Med (Maywood). 2004 Sep;229(8):835-42. • Inhiba sinteza proteinelor in celulele canceroase din prostata. Biochim Biophys Acta. 2012 25 mai; 1823 (8): 1295-1305. Epub 2012 25 mai. • Ajuta la prevenirea cancerului de vezica urinara. J Agric Food Chem. 13 decembrie 2006; 54 (25): 9370-6. • Prezinta activitate anticancer impotriva celulelor canceroase din ficat. Rac Lett. 28 septembrie 2010; 295 (2): 260-6. Epub 2010 6 mai. • Are activitate antiproliferativa in celulele cancerului ovarian. Mol Cancer Ther. 2007 ianuarie; 6 (1): 334-45. • Detine un efect chemopreventiv in celulele canceroase ale colonului. Chin J Physiol. 30 aprilie 2012; 55 (2): 134-44. • Induce oprirea ciclului celular, produce moartea celulara programata in celulele canceroase pulmonare si intarzie cresterea tumorilor canceroase din plamani.. J Nat Prod. 2008 Oct 15. Epub 2008 15 Oct. Iar daca nu reusiti cu germinatiile, faceti o cura de intretinere cu produse de nutritie care sa contina sulforafan, dar asigurati-va ca sunt de calitate (ca sa aveti rezultate) si ca nu aveti contraindicatii daca luati medicamente! Vorbiti cu medicul dvs! Cu drag si pentru o sanatate de 5 LILIANA SUCIU, Medic (Romania) si Naturopat (Canada) Co-Fondatoare Academia Din ce in ce mai bine Canada *Aceste informatii sunt furnizate numai in scop informativ, nu substitue sfatul medical profesionist si nu sunt destinate tratarii sau vindecarii oricarei boli. Va sfatuim sa va consultati medicul in ceea ce priveste toate problemele legate de sanatatea dumneavoastra si in special in ceea ce priveste existenta simptomelor care ar putea necesita diagnostic sau ingrijire medicala. Dermatita atopica este de 5 ori mai probabila la persoanele care au un deficit de vitamina D – studiu facut pe copii
Studiile legate de vitamina D si diferite probleme de piele sunt cu zecile. Vad parinti care cauta solutii pentru copiii lor care sufera de probleme de piele. Trebuie sa aveti in vedere: - nivelul din sange de vitamina D al copilului (repetat la 3-4 luni ca sa vedeti cat consuma organismul micutului) - sensibilitatea la gluten si la produse lactate - tranzitul intestinal si starea florei bacteriene - daca copilul face infectii repetate. Iata studiul de astazi: Vitamina D este un factor de reglementare pentru imunitate si functiile de bariera a pielii. Se presupune ca lipsa de vitamina D este implicata in dermatita atopica (AD), care se caracterizeaza prin interactiunea dintre disfunctia barierei epidermice si dereglarea functiilor imune ale pielii. 100 de copii cu dermatita atopica si 101 de copii considerati sanatosi au fost testati in ambulator pe baza starii lor clinice si s-a evaluat relatia dintre deficienta de vitamina D din sange si prevalenta dermatitei atopice utilizand modelul de regresie Poisson ajustat. In acest studiu de caz-control la copii, s-a gasit o asociere semnificativa doza - raspuns intre deficienta de vitamina D si dermatita atopica. J Dermatolog Treat. 2019 Aug 2;1-6. doi: 10.1080/09546634.2019.1643447. Cu drag si pentru o sanatate de 5 LILIANA SUCIU, Medic (Romania) si Naturopat (Canada) Co-Fondatoare Academia Din ce in ce mai bine Canada *Aceste informatii sunt furnizate numai in scop informativ, nu substitue sfatul medical profesionist si nu sunt destinate tratarii sau vindecarii oricarei boli. Va sfatuim sa va consultati medicul in ceea ce priveste toate problemele legate de sanatatea dumneavoastra si in special in ceea ce priveste existenta simptomelor care ar putea necesita diagnostic sau ingrijire medicala. Va rog sa nu confundati extractul din samburi de struguri cu rezveratrolul! Sunt 2 substante diferite!
Neuropatia periferica diabetica este una dintre cele mai frecvente complicatii cronice diabetice. Scopul acestui studiu a fost sa clarifice daca extractele proantocianidine din seminte de struguri sunt agenti terapeutici impotriva neuropatiei periferice diabetice. Extractul proantocianidic din samburii de struguri (250 mg / kg greutate corporala / zi) a fost administrat sobolanilor diabetici timp de 24 saptamani. Viteza de conducere a impulsului nervos de catre nervii motori si hiperalgezia mecanica au fost masurate la acesti sobolani. S-au determinat glucoza serica, hemoglobina glicata, produsele finale avansate de glicatie si superoxidul dismutaza. Microscopia cu lumina si electronica a fost utilizata pentru a observa modificarile ultrastructurii nervoase. Extractul proantocianidic din samburii de struguri a crescut semnificativ viteza conductiva a nervului motor, hiperalgezia mecanica si activitatea superoxid dismutazei la sobolanii diabetici. Dupa tratamentul cu extractul proantocianidic din samburii de struguri, demielinizarea segmentara severa a scazut si celulele Schwann au fost imbunatatite. In concluzie, extractul proantocianidic din samburii de struguri joaca un rol important impotriva neuropatiei periferice diabetice. Odata cu scaderea toxicitatii produse prin oxidare datorita excesului de zahar, se pot ameliora leziunile nervoase asociate oxidarii. Acest studiu poate oferi o noua recunoastere a medicinei naturale pentru tratamentul neuropatiei periferice diabetice. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18797155/ Cu drag si pentru o sanatate de 5 LILIANA SUCIU, Medic (Romania) si Naturopat (Canada) Co-Fondatoare Academia Din ce in ce mai bine Canada *Aceste informatii sunt furnizate numai in scop informativ, nu substitue sfatul medical profesionist si nu sunt destinate tratarii sau vindecarii oricarei boli. Va sfatuim sa va consultati medicul in ceea ce priveste toate problemele legate de sanatatea dumneavoastra si in special in ceea ce priveste existenta simptomelor care ar putea necesita diagnostic sau ingrijire medicala. 60% din creierul nostru e format din grasime, deci cred ca se poate intelege cat de importanta este grasimea buna pentru sanatatea nervoasa!
Aproximativ 80% dintre oameni nu obtin zilnic cantitatea de omega 3 necesara pentru o sanatate optima, si fara omega 3 nu poate functiona sistemul nervos, intre altele! In structura Omega 3-ului intra 2 molecule : DHA si EPA. Iata ce spune studiul publicat in Iran J Nurs Midwifery Res. 2015. Migrena este o tulburare primara din categoria durerilor de cap si care afecteaza sistemul neurovascular. Studii recente au aratat ca consumul unor acizi grasi precum acizii grasi omega-3 imbunatateste simptomele migrenei. Scopul prezentului studiu este de a evalua asocierea dintre aportul obisnuit de acizi grasi precum acidul eicosapentaenoic (EPA), acidul docosahexaenoic (DHA) cu frecventa atacurilor de migrena. 105 pacienti cu migrena cu varsta cuprinsa intre 15 si 50 de ani au participat la acest studiu transversal. Consumul obisnuit din dieta a fost evaluat utilizand un chestionar semicantitativ privind frecventa alimentelor. Mai mult, frecventa atacurilor de migrena in perioada de 1 luna a fost determinata la toti participantii. S-a constatat ca aportul mai mic de EPA si DHA a fost asociat cu o frecventa mai mare a atacurilor de migrena. Frecventa atacurilor de migrena a fost asociata negativ cu aportul alimentar de acizi grasi polinesaturati omega-3. Cu drag si pentru o sanatate de 5 LILIANA SUCIU, Medic (Romania) si Naturopat (Canada) Co-Fondatoare Academia Din ce in ce mai bine Canada *Aceste informatii sunt furnizate numai in scop informativ, nu substitue sfatul medical profesionist si nu sunt destinate tratarii sau vindecarii oricarei boli. Va sfatuim sa va consultati medicul in ceea ce priveste toate problemele legate de sanatatea dumneavoastra si in special in ceea ce priveste existenta simptomelor care ar putea necesita diagnostic sau ingrijire medicala. Studii anterioare arata ca o parte din oamenii care sufera de psoriasis prezinta anticorpi antigluten, adica sistemul lor imunitar fabrica imunoglobuline (anticorpi) de fiecare data cand inghit gluten!
Dar cati au psoriasis si nu sunt testati sa vada daca au sau nu anticorpi antigluten… Scopul prezentului studiu prezentat aici a fost de a evalua efectul unei diete fara gluten la 33 de pacienti cu psoriazis care aveau anticorpi contra glutenului si 6 pacienti cu psoriazis care nu aveau anticorpi contra glutenului. Dintre cei 33 care au avut anticorpi, 15 au avut o infiltratie crescuta cu leucocite (mai precis limfocite, care sunt celule producatoare de anticorpi si care produc inflamatie) in mucoasa duodenala, iar 2 au avut déjà atrofie viloasa adica distrugerea pliurilor mucoasei intestinale care in mod normal ar trebui sa absoarba nutrientii. O perioada de 3 luni de dieta fara gluten a fost urmata de 3 luni de o dieta obisnuita a pacientului. Severitatea psoriazisului a fost evaluata cu ajutorul anumitor examene numite PASI. 30 dintre cei 33 de pacienti cu anticorpi anti-gluten au finalizat perioada de dieta fara gluten, si au obtinut o scadere semnificativa a severitatii psoriazisului. Pacientii care nu au avut anticorpi contra glutenului nu au avut imbunatatiri dupa dieta fara gluten. Dupa dieta fara gluten, nivelul anticorpilor anti-gluten au fost mai mici la 82% dintre cei care si-au imbunatatit starea. Cand s-a reluat dieta obisnuita, dupa cele 3 luni de dieta fara gluten, psoriazisul s-a inrautatit la 18 din cei 30 de pacienti cu anticopi la gluten. In concluzie, pacientii cu psoriazis cu anticorpi antigluten si-ar putea imbunatati starea de sanatate cu ajutorul dietei fara gluten. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10651693/ Imaginati-va cati oameni ar putea beneficia de aceasta informatie..si o sa va pun si alte studii care va vor arata ca nu numai psoriazisul a fost diminuat cu ajutorul dietei fara gluten, ci si multe alte probleme dermatologice, inclusiv acneea... Cu drag si pentru o sanatate de 5 LILIANA SUCIU, Medic (Romania) si Naturopat (Canada) Co-Fondatoare Academia Din ce in ce mai bine Canada *Aceste informatii sunt furnizate numai in scop informativ, nu substitue sfatul medical profesionist si nu sunt destinate tratarii sau vindecarii oricarei boli. Va sfatuim sa va consultati medicul in ceea ce priveste toate problemele legate de sanatatea dumneavoastra si in special in ceea ce priveste existenta simptomelor care ar putea necesita diagnostic sau ingrijire medicala. |
Archives
Septembre 2021
CatégoriesAVIZ IMPORTANT:
Acest website trebuie utilizat doar in scopul obtinerii de informatii pentru intelegerea cat mai buna a starii dvs. de sanatate. Toate materialele si sfaturile furnizate prin intermediul acestui site trebuie vazute ca simple informatii si nu ca analize si sfaturi medicale complete. Site-ul nostru nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. |
COPYRIGHT Tous droits réservés Zone de mieux en mieux Inc.
COPYRIGHT Toate drepturile rezervate Zone de mieux en mieux Inc. COPYRIGHT All rights reserved Zone de mieux en mieux Inc. |