Cercetările arată că majoritatea adulților au o perioadă dificilă de a satisface toate cerințele nutriționale doar prin dietă. Și, acest lucru este foarte îngrijorător în timpul vieții, mai ales atunci când nutriția poate fi cea mai critică - pe timpul sarcinii. Acest lucru se datorează faptului că multe femei însărcinate se luptă doar să mănânce o dietă normală.
Un studiu recent publicat în American Journal of Clinical Nutrition a analizat dietele a peste 1.500 de femei însărcinate din Quebec, Canada. Cercetătorii au adunat informații detaliate despre practicile lor alimentare și suplimente în timpul celui de-al doilea trimestru de sarcină. Iată câteva aspecte descoperite de cercetătorii:
REFERINȚĂ: http://ajcn.nutrition.org/content/106/2/541.abstract Este posibil să știți despre probiotice. Dar ce sunt exact prebioticele? Vă puteți gândi la ele ca îngrășământ intestinal.
Prebioticele sunt anumiți carbohidrați (fibre) care nu sunt digerabili cu care se alimentează probioticele. În plus, prebioticele, precum inulina, promovează dezvoltarea bifidobacteriilor sănătoase (bacterii intestinale importante la mamifere) în tractul digestiv. Bacteriile sănătoase sunt de dorit în intestin, deoarece ajută tractul digestiv în mai multe moduri. Sprijină digestia, ajutând capacitatea intestinului de a absorbi nutrienții și de a descompune alimentele. Aceste bacterii susțin un mediu sănătos intestinal și susțin sistemul imunitar. Când probioticele și prebioticele sunt combinate, acestea interacționează benefic. Prebioticele sunt în cereale integrale, banane, ceapă, usturoi, soia și anghinare. În plus, probiotice și prebiotice sunt adăugate la unele alimente și sunt disponibile ca suplimente alimentare. Vitamina D este unică printre vitaminele care funcționează mai mult ca un hormon la nivelul ADN-ului nostru. Se estimează că reglează între 200-300 de gene și este probabil motivul pentru care vitamina D a fost legată de atât de multe rezultate bune asupra sănătății.
Vitamina D este esențială pentru mineralizarea și creșterea normală a oaselor, pentru menținerea forței și coordonării musculare, a sănătății cardiovasculare și a funcției imune sănătoase. În ciuda importanței sale, o parte semnificativă a populației este deficitară în Vitamina D. Acest lucru este foarte des întâlnit mai ales în timpul sarcinii, atunci când metabolismul vitaminei D este mult modificat. Două studii efectuate la Universitatea din Carolina de Sud au concluzionat că femeile însărcinate ar avea nevoie de 4.000 UI sau mai mult de vitamina D în fiecare zi pentru a se asigura că nou-născutul are un nivel de sânge suficient de vitamina D atunci când vine pe lume. Dacă sunteți gravidă sau vă gândiți să rămâneți gravidă, ar fi o idee minunată să vă verificați nivelul de vitamina D pentru a vă asigura că este la un nivel optim. REFERINȚĂ: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17661565 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21706518 Există 34 de simptome recunoscute asociate cu premenopauză și menopauză reală! Din fericire, majoritatea femeilor nu vor experimenta niciodată toate cele 34. Și din moment ce nici două femei nu sunt exact la fel, unele femei pot prezenta puține simptome, iar unele chiar deloc.
Menopauza nu este o boală și nu necesită de obicei nicio intervenție medicală. Dar este important să fim conștienți de câteva riscuri pentru sănătate asociate menopauzei. Riscul de boli cardiace, accident vascular cerebral și osteoporoză crește după debutul menopauzei. Împreună cu un stil de viață sănătos și controale medicale periodice, o dietă sănătoasă bogată în fructe, legume, cereale integrale, pește gras și carne slabă poate face o diferență mare pentru bunăstarea fizică a femeii. În plus, iată câteva sfaturi pentru o dietă care vă poate ajuta să vă mențineți sănătatea în timpul menopauzei: 1. CONSUMAȚI ALIMENTE BOGATE ÎN OMEGA 3. Cercetările au arătat legătura dintre nivelul omega-3 adecvat din dietă, funcția mentală sănătoasă și starea de spirit. Creierul iubește în special DHA. Această grăsime esențială omega-3 cuprinde 50%, din greutatea anumitor celule ale creierului. 2. CONSUMAȚI LEGUME. Fasolea și lintea sunt alimente super sănătoase, care oferă mai multe beneficii femeilor care trec prin premenopauză sau menopauză. Combinația dintre proteine și multe fibre ajută la menținerea unei glicemii stabile mai mult timp după mese și gustări. Acest lucru oferă o protecție împotriva schimbărilor de dispoziție descrise de multe femei aflate în perioada de menopauză. Legumele conțin, de asemenea, surse mari de vitamine B, care sunt necesare pentru un bun echilibru al hormonilor. 3. CALCIU ȘI VITAMINA D Consumați 2-4 porții de alimente bogate în calciu pe zi. Surse bune sunt: peștele (cum ar fi sardinele și somonul din conserve), broccoli, verdeața cu frunze și leguminoasele. Scopul este de avea 1.200 mg de calciu și de cel puțin 800 UI (20 mcg) de vitamina D pe zi. Nu puteți evita în totalitate menopauza. Dar practicarea unui stil de viață sănătos și consumul unei alimentații sănătoase poate susține o sănătate mai bună pe termen lung. Și, eventual, veți face tranziția la menopauză mai puțin provocatoare. Stilul de viață și experiența unei mame în timpul sarcinii pot afecta dezvoltarea copilului. Este un fapt bine pus la punct. Dar dezvoltarea copilului nu se limitează doar la influența mamei.
Cercetările arată că stresul poate afecta sperma unui bărbat în moduri care pot influența dezvoltarea creierului descendenților săi. Această nouă informație implică domeniul epigeneticii, despre care se știe acum că joacă un rol important în sănătate. Epigenetica se referă la factori care pot modifica instrucțiunile din codul ADN fără a modifica codul în sine. Acest lucru este realizat prin oprirea și pornirea activității genelor și prin determinarea modului în care proteinele sunt exprimate în lanțul metabolic. Rezultatele sugerează că chiar și provocări ușoare de stres la tați pot duce la o schimbare vizibilă în dezvoltarea și sănătatea viitoare a copiilor lor. Gestionarea stresului de zi cu zi este vitală pentru menținerea sănătății generale. Pe lângă faptul că îți afectează starea de spirit, funcția imunitară și productivitatea, stresul poate afecta chiar sănătatea viitorilor tăi copii. SURSA: https://www.eurekalert.org/pub_releases/2018-02/uoms-nri021218.php Potrivit multor experți, obiceiurile de somn ar trebui considerate un „semn vital” al unei sănătăți bune.
Somnul insuficient sau necalitativ este asociat cu o serie de boli și afecțiuni cronice, precum diabetul, bolile cardiovasculare, obezitatea și depresia, care ne amenință sănătatea pe termen lung. Conform ultimelor statistici, mai mult de 1/3 dintre adulți nu dorm suficient. Știm cu toții că un somn slab afectează performanța, funcția cognitivă și calitatea vieții generale. La fel ca dieta și exercițiile fizice, foarte puțini dintre noi dormim foarte bine, dar beneficiile unui som bun merită cu siguranță efortul suplimentar. Un studiu recent care a inclus 4.870 de adulți japonezi cu diabet zaharat de tip 2 a arătat că dormitul prea puțin (mai puțin de 4,5 ore) sau prea mult (mai mult de 8,5 ore) a fost asociat cu niveluri mai mari de hemoglobină A1C (măsurare efectuată pe parcursul a 3 luni), indiferent de activitatea fizică, dietă, obezitate sau simptome depresive. Acest studiu a arătat că obiceiurile nesănătoase în ceea ce privește somnul, imitau în esență rezistența la insulină, ridicând nivelul glicemiei și crescând obezitatea abdominală. http://care.diabetesjournals.org/content/36/3/611 |
Archives
Septembre 2021
CatégoriesAVIZ IMPORTANT:
Acest website trebuie utilizat doar in scopul obtinerii de informatii pentru intelegerea cat mai buna a starii dvs. de sanatate. Toate materialele si sfaturile furnizate prin intermediul acestui site trebuie vazute ca simple informatii si nu ca analize si sfaturi medicale complete. Site-ul nostru nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. |
COPYRIGHT Tous droits réservés Zone de mieux en mieux Inc.
COPYRIGHT Toate drepturile rezervate Zone de mieux en mieux Inc. COPYRIGHT All rights reserved Zone de mieux en mieux Inc. |